Bedrijven
Advocatuur
Expertises
Particulieren
nl | en

Arbeidsrecht

Ons kantoor staat ten dienste van advocaten gespecialiseerd in arbeidsrecht en sociaal recht. U kunt ons inschakelen wanneer u van mening bent dat een verslag van vaststelling door een privédetective een meerwaarde kan zijn voor uw dossier.
 
Heeft uw cliënt sterke vermoedens van tekortkomingen uitgaand van een werknemer en wil hij of zij deze werknemer ontslaan, al dan niet om dringende reden? Voor uw cliënt speelt het natuurlijk een rol indien een aanzienlijke ontslagvergoeding kan worden uitgespaard bij het beëindigen van de samenwerking met een werknemer.
 
Afhankelijk van de aard van de vermoedens en de fase waarin wij worden ingeschakeld, kunnen wij verschillende zaken voor uw cliënt nagaan en in onderling overleg met u de nodige bewijslast verzamelen voor het hard maken van uw dossier. Zo kunt u de meest voordelige regeling voor uw cliënt nastreven aan de onderhandelingstafel of ons verslag gebruiken in een procedure voor de rechtbank of zelfs in kader van neerlegging van een strafklacht.
 
Door middel van discreet schaduwen kunnen wij bijvoorbeeld voor uw cliënt vaststellen dat de werknemer zich niet aan afspraken houdt of zich zelfs schuldig maakt aan misdrijven, zoals diefstal, ten koste van de werkgever. De ervaring leert ons dat dit vaker voorkomt dan verwacht en werknemersdiefstal maakt jaarlijks een aanzienlijke verliespost uit voor bedrijven.
 
Daarnaast worden wij ook regelmatig ingeschakeld om na te gaan of de werknemer zich tijdens de uitvoering van de arbeidsovereenkomst schuldig maakt aan concurrentie en krijgen we de opdracht het nodige bewijsmateriaal te verzamelen. Ook voor zwartwerk tijdens het ziekteverlof kan beroep gedaan worden op een privédetective.
 
Na afloop van de arbeidsovereenkomst kunnen wij een schending van het concurrentiebeding of oneerlijke concurrentie voor u nagaan en de nodige vaststellingen doen voor een eventuele vordering tegen de ex-werknemer.

Wanneer de onderneming van uw cliënt schade lijdt door de oneerlijke concurrentie van een concurrent, kunt u ons inschakelen om de nodige vaststellingen te verrichten zodat hierop gepast gereageerd kan worden.

Is uw cliënt een vennootschap maar wordt het probleem hierboven niet weergegeven? Contacteer ons detectivebureau gerust vrijblijvend met uw vraag.